Informatie avond Junior Buggy

Namens rijdersbelang de onderstaande berichtgeving:

Op woensdag avond 14 oktober jl. heeft op voorstel van het BSAC bestuur de algemene leden vergadering besloten om vanaf aankomende seizoen 2016 nieuw in te voeren de junior buggyklasse bij de regionale KNAF aangesloten wedstrijden. Deze klasse komt dus NIET in de plaats van de huidige juniorklasse maar komt er extra erbij, er zullen dan vanaf aankomende seizoen 2 klasse zijn waarin de junioren mogen deelnemen.

De juniorbuggy klasse moet voldoen aan de volgende regels welke ook nog vermeld zullen gaan worden in de nieuwe uitvoering van ons Autocross reglement voor 2016!

Concept Reglement:
· Deelnemers in de juniorbuggy hebben een leeftijd van 13 tot en met 21 jaar en moet minimaal een juniorlicentie hebben.
· In deze klasse rijden alle deelnemende voertuigen met carrosserieën welke niet in serie zijn vervaardigd doch speciaal voor de autocross zijn ontworpen.    Volgens het rol kooi reglement 253.8 en het Klassenreglement – Sprintklassen.
· Maximaal 600 cc,
· Maximaal 1 motor
· Vierwiel aandrijving is toegestaan
· Het minimum gewicht van het deelnemend voertuig (exclusief rijder en zijn complete rijders uitrusting) inclusief alle vloeistoffen welk zich op het moment van de weging nog in het deelnemend voertuig bevinden, moet altijd aan de volgende gewichtstabel voldoen:
– Auto’s met 2 wd minimaal 350 kg
– Auto’s met 4 wd minimaal 400 kg.

Op woensdag avond 4 november willen wij als Rijdersbelang een informatie avond organiseren bij Van der Valk, Van Golsteinlaan 20, 7339 GT Apeldoorn om eventueel geïnteresseerde voor deze nieuwe klasse te voorzien van extra informatie en te bespreken hoe we hier nu verder mee kunnen gaan om in de diverse regio’s ook deze klasse op de agenda’s toegevoegd gaan verkrijgen! Deze avond begint om 19.30u.

Mocht je hierbij aanwezig willen zijn vernemen we dit graag voor 1 nov. van jouw, uiteraard zijn jouw ouder(s) hierbij ook van harte welkom!

Meld je dus aan op: info@rijdersbelang.nl

Met vriendelijke groet,
Hans Verbugt
Secretaris Rijdersbelang Sectie Autocross