«

»

Nieuwe informatie Ouder-Kind licentie

Onderstaand bericht hebben wij vanuit de KNAF ontvangen:

 

We willen u graag nader informeren over het onlangs uitgegeven persbericht over de Ouder-Kind licentie. In 2016 moeten minderjarige rijders bij wedstrijden worden vertegenwoordigd door een ouder of voogd middels de Ouder-Kind licentie.

De KNAF is afgelopen jaar aangesloten bij het Instituut Sport Rechtspraak. In het reglement van het ISR staat dat de wettelijk vertegenwoordiger aan moet kunnen tonen de vertegenwoordiger van de minderjarige sporter te zijn en verbonden moet zijn met de sportbond. Dit is de reden dat de KNAF deze Ouder-Kind licentie invoert.

Bij een documenten controle laat de rijder altijd zijn geldige rijderslicentie zien. Vanaf het nieuwe seizoen moet er naast de rijderslicentie een Ouder-Kind licentie worden getoond door een ouder, voogd of wettelijke vertegenwoordiger als de rijder (of navigator) jonger is dan 18 jaar. Wanneer zowel de rijderslicentie als ook de Ouder-Kind licentie niet getoond kunnen worden kan de rijder niet deelnemen aan de wedstrijd.

Is de ouder of voogd niet aanwezig bij ons evenement, dan kan hij of zij iemand machtigen die bij ons evenement de verantwoordelijkheid heeft over de minderjarige rijder. Het machtigingsformulier is te downloaden op http://www.knaf.nl/racen/licentieformulieren Bij de documenten controle dient de organisator dit formulier in te nemen.

Wanneer de minderjarige zich tijdens de wedstrijd bij de sportcommissaris of wedstrijdleider moet melden is de ouder of voogd ook verplicht om mee te gaan.

Het machtigingsformulier zal ook terug te vinden zijn hier op onze site onder het kopje formulieren.